Šuo Doris

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Dar vaikystėje su broliu turėjome šuniuką Bobiką, todėl mintis auginti savo šeimoje šunį buvo nesvetima. Tik vis galvodavau, kad kada nors, kai paaugs vaikai...Labai patiko Auksaspalviai Retriveriai,bet pasvajodavau, ir tiek, mat tuo metu laukiausi antrojo vaikelio ir net neketinau parsivesti namo "nesterilaus" padaro:). Tačiau draugė išgirdo mano norą ir nusivežė pas Labradorą. Šuniukas sužavėjo, be to, glaustėsi būtent prie manęs ir vyro. Taip ir atkeliavo į mūsų namus Labradoro Retriveris.
Buvo be galo išdykęs: savo smailiais dantukais apkandžiodavo visus - tiek vaikus, tiek suaugusius. Labai mėgdavo komfortą bei kuo daugiau paėsti:). Kai išaugo iš kūdikystės, surimtėjo. Buvo labai mielas ir mylimas šunytis. Pamenu, kaip kartą išsigandome, kad jis pasimetė, visur ieškojome, bet niekur neradome. Labai nusiminėme... Bet netikėtai tėtukas užlipo į 2-ą aukštą ir atrado išdykėlį saldžiai miegantį tarp daiktų.  
Daug galėčiau pasakoti apie dar vieną šeimos narį Labradorą Dorį, kurio antrasis vardas - Storas. Mat jis iš tų, kurie mėgsta skaniai pavalgyti . Ne tik vaikams su juo linksma (ypač trečiasis sūnelis mėgsta glaustytis prie šuniuko, apsikabinti), bet ir man gerai - ko vaikai nesuvalgo, nereikia išmesti, nes yra Storasis draugas .
Džiaugiuosi, kad turime būtent Labradorą, nes jis nenuskriaus vaikų, leis jiems žaisti, tampyti jį. Tik bėda, kad šiek tiek didokas , mat savo kūnu kartais pastumia kokį mažylį. O šiaip yra labai protingas. Ne kartą vyrui teko stebėti, kaip Doris sugalvoja kokį nors "pabėgimo" planą, kad tik galėtų pas drauges pabėgti (tai vartelius su snukiu atsidaro, tai per tvorą persikeberioja ar po tvora duobę išsikasa). Žinoma, tai būna retai... Labai mėgsta kompaniją, žaidimus, draugus ir ...pasišildyti prie pečiuko. Tik gailiuosi, kad kol buvo mažas, mes jo nedresiravome (nebuvo tuomet laiko) - būtų dar protingesnis ir paklusnesnis. Ne veltui sakoma, kad Labradorai - tarnybiniai šunys.
Džiaugiuosi,  kad turime šunį: vaikai mokosi rūpintis gyvūnu, o suaugę po dienos darbų gali pasivaikščioti su šuniu,  atitrūkti nuo rupesčių bei ramybėje pasimelsti.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found