Dovana - gėlės vazonuose

1901-12-13 / Sonata Aleksandravičienė

Kadangi šį pavasarį mums gimė kūdikėlis, tik svajonėse liko mano noras pasipuošti namus žydinčiomis gėlėmis. Tačiau draugė, studijuojanti apželdinimą, sugalvojo štai tokią puikią dovaną kūdikiui - nupirkti ne sauskelnių, o gėlių ir jas pasodinti, nes suprato, kad pati neturėsiu tam laiko.

Gegužės gale žydinčios gėlės buvo jau kur kas pigesnės, todėl ji galėjo nemažai jų nupirkti. Pasiteiravusi, kokių spalvų norėčiau, atsivežė raudonų petunijų, baltų našlaičių ir geltonų gvazdikėlių. Į vazonėlius ant palangės draugė pasodino baltas našlaites su raudonomis, ryškiomis petunijomis ir dar baltomis svyrančiomis gėlytėmis-žaluma, kurių pavadinimo nepamenu:(. Baltos našlaitės mane labai nustebino (niekada turbūt nebūčiau pirkusi), bet šį kartą jos labai papuošė palanges.

Gal dvi valandas draugė darbavosi prie gėlių vazonų, sodindama gėles ne į paprastą žemę, kaip būčiau padariusi aš, bet maišė su trąšomis(mėšlu iš kaimo). Į vazono dugną bėrė smukaus drenažo(galima akmenukų), juos apdengė korėtu sieteliu, kad vėliau galėtų tuos akmenukus panaudoti dar kartelį, jie nesusimaišytų su žemėmis.Tuomet bėrė derlingą, su mėšlu sumaišytą žemę ir sodino gėles. Ilgėliau užtruko pats gėlių komponavimas, paskirstymas, tarpų numatymas, mat gėlės plėsis ir augs.

Šiandien labai džiaugiuosi savo gėlėtomis palangėmis, kurioms turiu laiko tik palaistyti:).

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found