Žemuogės

Kiekvieną sezoną užsišaldykite  šviežių uogų: braškių, mėlynių, žemuogių, aviečių.  Mūsų šeimai labiausiai patinka jau paruoštos uogos su cukrumi. Stiklainių pridedame pilną  šaldiklį. Renkame net sprages (nuotraukoje)....

Žolelės arbatai

Žolelių arbata, kuri atgaivins, sustiprins, padės įveikti peršalimą. Surenkame įvairias žoleles, augančias sode ar miške: ramunėles, mėtas, pipirmėtes, čiobrelius, raudonėlius, žemuoges, mėlynes, erškėtuogių žiedus. Galite pririnkti ir liepžiedžių, aviečių lapų ir t.t. Viską išdžiovinam ir sudedam į drobinius maišelius...

Adžika

1 kg obuolių 1 kg morkų 1 kg saldžios paprikos 2,5 kg pomidorų 250 gr česnako 1 stikl.aliejaus 1 stikl.6% obuolių acto 70 gr druskos 6 vnt. čili pipirų Nuluptus pomidorus supjaustykite. Morkas, obuolius, česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina.Viską supilkite į puodą. Įberkite druskos bei įpilkite acto ir aliejau...

Vyšnių uogienė

3 litrai vyšnių (be kauliukų) 1 kg cukraus Viską kaitinkite apie 20 min. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite...

Picų padažas

susmulkintas svogūnas susmulkintas česnakas šaukštas aliejaus litras trintų pomidorų pusė šaukštelio druskos po žiupsnelį juodųjų ir baltųjų pipirų žiupsnelis raudonėlio arba baziliko šaukstelis cukraus Svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje. Sukrėskite pomidorus ir kaitinkite maždaug 15min. Suberkite prieskonius ir c...

Marinuoti pjaustyti agurkai

4 kg agurkų 4 šaukstai druskos 5 šaukstai cukraus 1 stikl. aliejaus 1 stikl. 6% obuolių acto truputį krapų, petražolių Agurkus supjaustykite. Viską sudėję į puodą palikite pastoveti apie 8val. Kaitinkite apie 15 min. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite....

Puslapiai                                             
Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found