Rudens malonumai

1901-12-13 / Jurga Statulevičienė

Prabėgusi vasara nusinešė šiltą, saulėtą orą ir daug įvairių pramogų. Tačiau ne veltui Viešpats sukūrė rudenį. Ruduo turi savo spalvas, skonį, pramogas, jis atneša ir įvairių naujienų: nauji mokslo metai ir dar vienais metais ir klase paaugę mūsų vaikai.

Pramogaujame rudenį mes visi: prasideda ekstremalūs išbandymai spėti supirkti visas mokslo metams reikalingas priemones, suderinti mokyklos tvarkaraštį, būrelių grafiką, savo darbo grafikus, persiorentuoti keičiant drabužius iš vasariškų į šiltesnius, vėl prisiminti baisiuosius kamščius ir iš namų išeiti anksčiau, kad be panikos priepuolio spėtumėme į darbus ir t.t.
Taigi ir aš patyrusi visus įmanomus rugsėjo pradžios išbandymus, nusprendžiau pasimėgauti rudens teikiamais ramiais malonumais, kurių vienas yra grybavimas.

Kadangi niekas su manimi nenorėjo važiuoti į mišką (mat šeštadienis tai ilgo gulinėjimo lovoje ir ramių, be skubos, pusryčių oazė), susiradau kompaniją: savo draugę. Na, dviejų moteriškių mano mylimas vyras į mišką išleisti baisiai nenorėjo, todėl pasiaukojančiai kėlėmės kartu ir, ačiū jam, važiavome ilsėtis kažkur į mišką.

Pasirodo, kad poilsis miške, ieškant grybų yra tradicinis lietuvių poilsis, todėl jaučiausi labai saugi, vaikščiodama apsupta žmonių su krepšiais ir ieškodama grybų (pasijaučiau panašiai kaip ,,Maximoje“ per išpardavimą).
Bet kita vertus, buvo labai gera, grybų radome ir tai jau džiugino širdį. Mano senelis visada sakydavo, kad kiekvienam grybautojui savas grybas. Todėl, manau, kad visi buvę miške rinko tik savo grybus, kitus palikdami kitiems. Radome baravykų, voveraičių, daug ūmėdžių ir kalpokų. Pabuvome tyloje, be rūpesčių, bėgiojimo, skubėjimo. Aš dar ir fotoaparatą pasiėmiau, vis sustodavau ir ką nors gražaus nufotografuodavau. Gražu buvo viskas: voratinkliai, samanos, bruknės, grybai, išvirtę medžiai, aukštos pušys ir net musmirės, pasipuošusios įvairiomis spalvomis.

Taigi, jei norite pabėgti nuo kasdienybės rutinos, ruduo jums siūlo puikią pramogą: grybavimą. Tik būtinai pasiimkite botus, šiltą striukę, skarelę ar kepurę, šiltos arbatos termosiuką, užkąsti (nes gryname ore neįtikėtinai greitai išalksti) bei gerą nuotaiką. Grįšit apsvaigę nuo gryno oro, miegas bus saldus, sapnuose rasite dar daugiau grybų, o atsibusite pailsėję.
Gero rudens

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found