Turkija

1901-12-13 / Svajonė Niaurienė

2007.09.18-2007.10.02 Turkija

Sakoma, kad su mažiukais keliauti nesaugu, nepatogu, neįmanoma pailsėti ir t.t.
Štai mūsų patirtis: 5 metukų dukrytė ir 7 mėnesių dvynukai (mergaitė ir berniukas).

Skrydis labai sėkmingas. Dvynukai skrydžio metu miegojo, visgi naktis buvo. Tuo metu Turkijoje oro temperatūra buvo +33C. Įsikūrę Gloria Verde (Beleko regionas) viešbučio kambaryje, greit nulėkėme į pajūrį. Kambaryje turėjome dvi karališko pločio lovas, lovytę mažyliams, jiems norėjo duoti ir antrą, bet neprireikė. Visą laiką bent vienas gulėdavo pas mane. Paplūdimyje pavakare pirmas radinys: Vytautui prasikalė viršutinis kairysis dantukas (pirmus du Lietuvoje išaugino būdamas vos 5 mėnesių).

„Mėlynasis“ pajūris, smėliukas smulkus, gultai geresni nei Marmaryje (ten buvome tik dviese su vyru), aišku, aukštesnės klasės viešbutyje ir esam.

Vaikų klubas veikia pilnu tempu. Nors ir žadėjau pradėti primaitinimą kitu nei pienas maistu po Turkijos, atvykusi čia pakeičiau nuomonę. Jiems čia pradėti valgyti – jokio streso. Yra atskiras vaikų meniu: išvirtos jautienos, žuvies gabaliukai, įvairios košės, daržovių piurė (šia ir maitinau nuolat), kiekvieną dieną vis kita daržovė būdavo įmaišyta (pirmą dieną cukinijų, po to morkų, vėliau ir kopūsto įdėta). Galima ir paprašyti, kad iš norimų produktų sutrintų tyrelę. Vienu žodžiu, puiku. Visos sąlygos ilsėtis su vaikais. Abu gavo paragauti daržovienės jau pirmą dieną, bet Deivė dar spjauna, nemoka dirbti su liežuviu, todėl atidėjau vėlesniam laikui, o Vytautas net pyko, jeigu po kelių šaukštų norėdavau nebeduoti. Net būdavo, kad „sukirtęs“ pieno, mielai neatsisakydavo dar ir daržovienės.

Antrą dieną ten būdami atidarėm dvynukams maudymosi sezoną (išskyrus vonioje jie vasarą dar buvo niekur kitur nesimaudę). Deivė labai drąsiai vandenyje jautėsi, vaikščiojo įsikibusi, plaukiojo. Vytautas kitą dieną atsigriebė savo. Išsimaudžiusi Deivė ropinėjo ant gulto ištiestom kojom, kibo į gulto parankius, mėgino pažiūrėti į viską iš aukščiau – taip juokingai atrodė atkištas į viršų užpakaliukas.

Vytautas užgyveno Turkijoje du dantis, viso jau keturi. O Deivei pavakary radau prasikalusį apačioje kairėje PIRMĄ dantuką. „Užtruko“ mergina, o kiek daug džiaugsmo jis mums atnešė. 7 mėnesių dvynukų gimtadienį atšventėm viename iš „a la carte“ restoranų. Po keturių dienų, visai į kelionės pabaigą, Deivei prasikalė ir apačioje dešinėje antras dantukas. Taigi Turkijoje abu dvynukai išsiaugino po 2 dantis.

Sindi (be 2 mėnesių 6 metukai) išmoko plaukti be jokių apsaugų 1.40m gylyje, kai jos ūgis – 118cm.

Tiesa, buvom išvykę į Side laivu, atviroje jūroje matėm gyvus vėžlius ir delfinus.

Aš su Sindi paskraidėm parašiutu, vyras praskrodė per jūrą vandens motociklu.
Susipažinom su draugiškais latviais-braliukais, keliomis lietuvių šeimomis. Net su vaikais tikrai gerai atsipūtem, jokio valgio darymo, kambarių tvarkymo – tokia atgaiva!!!

Grižę namo sunkiai adaptavomės, pasirodė nežymios slogos, kosulys, ko norėt, kai nusileidom čia 13 val. – tebuvo +15C. Gydytoja ramino, kad net ir suaugusiajam aklimatizacija po šiltų kraštų yra. Gal pora savaičių nekišom nosies iš namų. 

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found