Vasaros stovykla namuose

1901-12-13 / Virgilija Misiūnienė

Turbūt tėveliai susiduria su problemomis, kur "dėti" vaikus vasarą, kuo užpildyti turiningai laiką tarp atostogų pas močiutę ir visos šeimos atostogų. O mūsų vaikai visur ir visada nori dalyvauti su draugais.
Taigi, sugalvojome, kad galima su draugų šeimomis keistis vaikais porai nakvynių: vieną kartą vaikai nakvoja pas draugus, kitą kartą – pasikviečia juos į svečius nakvynei.
Kažkokių ypatingų pramogų jiems nereikia, kai krūvoj geri draugai, patys susigalvoja, ką veikti... Pakanka nuvesti pasimaudyti ežere, pusryčiams iškepti "čirvinių" blynų ir leisti vaikams pasijusti kaip namie. Naudinga vaikus įjungti į ruošos darbus. Paprastai svečiai noriau įsijungia į smulkius darbelius nei saviškiai. Tad saviškiams būna geras pavyzdys ir jie taip pat puola draugiškai padėti.
Galima suorganizuoti nakvynę palapinėje, kepti ant laužo bulves ar tiesiog iškeliauti į mišką pasivaikščioti. Naudinga ir patiems tėvams, nes jie artimiau pažįsta savo vaikus ir jų draugus.
Pabandykite nors vieną "mainų" programą, pamatysite – vaikai liks sužavėti. Tik susidursite su problema, kad jie to norės dar ir dar...

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found