Linksmasis popierinis

2015-07-07 / Jurga Statulevičienė

Agnė, 9 m.

Gimtadienio aprašymas

Diena, kai leidžiama valgyti bulvių traškučius ir gerti kokakolą.
Taigi, kol renkasi svečiai, vaišinamės nesveiku maistu ir įvairiais sumuštinukais. Kai visi susirenka, dalyviams išdalijami ,,žemėlapiai“, kuriuose pažymėtas paslėptas „lobis“.
Kadangi lauke lijo, padariau supainiotą namų planą-žemėlapį iš kelių dalių – kai vaikai suranda pirmą ,,lobį“,ten – tolimesni nurodymai, ką reikia padaryti norint tęsti „lobio“ paiešką... Čia jau kiekvienos mamos išmonės reikalas, tik vienas patarimas: vaikai labai sumanūs, tad nebijokite padaryti, nubraižyti, paslėpti kuo įmantriau. Jei matysite, kad nebesusigaudo, padėsite įvairiomis užuominomis.
Radę „lobį“ vaikai pakviečiami nupiešti palinkėjimą, suskirstomi grupelėmis, kad būtų smagiau, ir grojant muzikai piešia.
Po tokių sudėtingų užduočių prasideda didysis valgymas (šį vakarą orkaitėje kepėm sparnelius).
Pavalgius leidom vaikams truputį pailsėti, o tada prasidėjo „madų šou“ – visi susiskirstė į dvi komandas, ir iš laikraščių bei žurnalų kūrė įvairiausių aprangų, po to demonstravo – pristatinėjo savo kurtas kolekcijas ir daug fotografavosi.
Galų gale atėjo metas tortui.
Kadangi po torto dar buvo jėgų, žaidėm labai smagų žaidimą su popierine žuvyte. Išsikerpi iš laikraščio žuvytę, pasiimi susuktą laikraštį ir daužydamas laikraščiu per žemę bandai „nuvaryti" žuvytę iki nurodytos vietos (laikraščiu žuvytės liesti negalima, ji turi pakilti nuo sukelto oro gūsio).
Kol laukėme tėvelių, vaikai nubėgo į kambarį ir užsidarę kažką maloniai šnekučiavosi. Nebijokite palikti jų vienų, nes jiems tas laikas taip pat yra labai smagus (išgirdau tokią repliką: „Na, galų gale ramiai pašvęsim").

Žaidimai, užduotys:

1. „Lobio“ ieškojimas.

2. Pasveikinimų piešimas.

3. „Madų šou“ – kolekcijos iš laikraščių.

4. Estafetė su popierine žuvyte.

Pakvietimai: paprastučiai popieriniai drugeliai.

Gimtadienio dekoracijos: jokių dekoracijų nebuvo.
Maistas: kepti sparneliai, tortas, sumuštinukai, nesveikas maistas: bulvių traškučiai ir kokakola.

Dovanėlės svečiams: įvairios smulkmenėlės: čiulpinukai, pakabukai raktams.
Įspūdingiausias momentas: vaikų drąsa ir išradingumas pristatant kolekcijas.

 

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found