Robotuko Wall’iaus gimtadienis

2015-07-07 / Sonata Aleksandravičienė

Šį rudenį atšventėme antrojo sūnaus 4-ąjį gimtadienį, kuris buvo skirtas robotukui Wall’iui (Voliui), iš filmo "Šiukšlių princas". Gal prieš gerus metus sūnus labai pamilo šį robotuką, nuolat namie žiūrėdavo filmuką, vėliau nupirkome minkštą žaisliuką ir pradėjome svajoti apie Voliaus gimtadienį. Tačiau kai priartėjo pats gimtadienis, atsirado ir daugiau herojų sūnaus gyvenime - populiariausi buvo kaubojai ir indėnai. Vis dėlto nusprendėme likti ištikimi svajonei ir intensyviai ėmėme ruoštis.

Su sūnumi nusprendėme, ką kviesime į svečius, ir puolėme daryti voliškus pakvietimus(kiekvienam asmenišką ir šiek tiek kitokį), kuriuos prieš savaitėlę išsiuntėme paštu, mat nujaučiau, kad gautas pakvietimas pašto dėžutėje padarys kur kas didesnį įspūdį - ir neapsirikau: vieno berniuko mama pasakojo, kad šis labai džiaugėsi tuo pakvietimu ir vis prašė vyresnių brolių jį perskaityti:).

Kadangi gimtadienį rengėme 4-ių metų sūneliui, nusprendėme jį švęsti dienos metu ir pasikviesti 3-5 metų amžiaus 4 berniukus. Gimtadienis vyko 2,5 valandas: nuo 10.30 iki 13 val. (Vieno vaikučio mamytė dirbo tokiu metu, todėl šis negalėjo atvykti.).Be to, norėjosi, kad tai būtų tikra šventė jubiliatui, todėl nebuvo nei vyresnio brolio(kuris mokėsi mokykloje), nei mažiausio  broliuko(kuris sėkmingai miegojo vežimėlyje:)).Vyresnysis savo "išprusimu" galėjo užgožti mažesniuosius, o jaunesnysis visur labai aktyviai "dalyvautų":))) ir reikalautų papildomo dėmesio. Taip šventė ir visas dėmesys atiteko tikrajam tos dienos "kaltininkui"- jubiliatui:). Sakoma, kad vidurinieji vaikai ir taip nukenčia, kai gimsta trečiasis vaikas, - mat jiems lieka mažiausiai dėmesio...Manau, tai tiesa, todėl norėjosi parodyti ir šiam "mažyliui" ypatingą dėmesį.

Pasiruošimas

Robortuko Voliaus gimtadieniui ruošėmės visi: su vaikais šeštadienio popietę darėme didelį Volių iš kartoninių dėžių. Mamytei teko gerokai pasistengti, kol sugalvojo, kaip pritvirtinti kojas ir rankas, kaklą, akis. Vaikučiai spalvino robotuką guašu, o viską pabaigė vakare tėtukas. Jam teko irgi nemenka užduotis - nupiešti plakatą su Voliumi ir Ieva. Taip pat visi pūtėme balionus, iš kurių darėme girliandą per visą kambarį.

Iš anksto galvojau ir apie šventinį stalą, todėl pavarčiau kelias gimtadieniams skirtas knygas ir susirinkau neblogų idėjų: viena iš jų - raketa iš kopūsto ir bananų. Sugalvojau pasidaryti mažus sumuštinukus ir daug vaisių bei želė su volišku tortu.

Taip pat iš anksto ruošiausi ir žaidimams. Nusipirkau balionų, molio, karoliukų, prisikarpiau lipdukų. Tiesa, gal prieš gerą mėnesį radau knygyne žaidimą, skirtą robotukui Voliui(dėžėje buvo net 4 žaidimai: kaladėlės, domino, memory ir dėlionė), - tai buvo mūsų dovana, kurią vėliau panaudojau per gimtadienį žaidimams.(Apie tai plačiau skiltyje "Ką veikti?")

Lauktoji diena

Sūnelį aprengėme robotuko atributika (iš dėžės padarytas robotas) ir laukėm svečių. Labai pradžiugino vienas draugas, kuris taip pat pasipuošė Voliaus atributika - tai pagyvino šventę. Žinoma, vėliau šie vaikučiai nusiėmė savo "kaukes",o kiti atvirkščiai - matavosi ir fotografavosi:). Mamytė taip pat stengėsi neatsilikti ir bent jau stengėsi prisiderinti prie gimtadienio temos - apsirengė baltai kaip Voliaus draugė Ieva.

Bus daugiau...

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found