Žvejų gimtadienis

2015-07-07 / Sonata Aleksandravičienė

Prieš rengdamiesi 8-ajam sūnaus gimtadieniui, galvojome, koks bus šį kartą. Ernestas susirašė draugų sąrašą – beveik visi klasiokai. Tuomet ėmiau ieškoti internete, ką siūlo gimtadienių rengėjai. Nesinorėjo kažko tradicinio (pvz. ant kamuoliukų:)), todėl ieškojau įdomesnių pasiūlymų. Žinoma, radau tokių, kaip pvz. pasivažinėjimas keturračiais...Berniukams smagu, bet gana brangu. Smagūs ir berniukams įdomūs pasiūlymai kainuoja apie 500 – 700 Lt už valandą ar dvi. Todėl likome ištikimi savo idėjai patiems surengti gimtadienį, kuris bus ne tik pigesnis, bet ir įdomesnis. Gimtadienio tema gimė pasukus galvą vyrui. "Važiuosime žvejoti", – pasakė jis.

Taigi žvejų gimtadienis vyko prie ežerėlio, netoli Sudervės. Pasirodo, dabar nemažai įsikūrusių kavinių, raginančių  "Pagauk ir ragauk". Aštuoni jauni žvejai nubėgo prie meškerės, kuri jų jau laukė. Visą procesą prižiūrinti moteris pamokino vaikučius, kaip užmesti meškerę ir vėliau ištraukti žuvį. Negalėjau patikėti, kaip greitai vyko žvejyba: tik užmeti ir jau trauk...Bet vaikams buvo smagu. Kiekvienas pagavo po žuvį (išskyrus patį mažiausiąjį). Visas žuvis teko neštis namo arba išsikepti čia pat, kavinėje. Kol žuvytes kepė, berniukai smagiai bėgiojo aplink tvenkinuką ir suposi ant supynių. Vėliau visi prie ilgo stalo valgėme savo pačių pagautą žuvį. Ragavo visi – vieni daugiau,kiti mažiau, bet atsisakiusių nebuvo:). Vienas berniukas net tris kartus paprašė pakatoti.

Pramoga užtruko kone 2 valandas. Gerai, kad nepasiėmėme torto, nes tikrai vaikams nebūtų tilpę:). Grįžę namo vieni vaikai puolė žaisti krepšinį, kiti namie dėliojo lego. O suvalgę gražų gimtadieninį tortą ėjome į lauką šaudyti. Berniukams taip patiko ši pramoga, kad teko net du kartus ruošti balionus šaudymui. Sutartu laiku atvažiavo tėveliai, bet vaikai dar nesiruošė namo. Todėl mes, suaugusieji, šauniai pabendravome prie arbatos – taip prabėgo dar gera valandėlė ir vaikučiai ramia širdimi išvažiavo namo.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found