Sausainių tortas

1901-12-13 / Virgilija Misiūnienė

Jums reikės: 3 pakelių kvadratinių sausainių, 500-600 gr. riebios varškės, 100 gr. minkšto kambario temperatūros sviesto, citrinos, stiklinės cukraus, 100 gr. tarkuoto šokolado.

Paruošimas: varškę permalame mėsmale, jei naudosite „švelniąją“, permalti nereikės. Išspaudžiame citrinos sultis, beriame cukrų, šokoladą, dedame sviestą ir viską gerai išsukame. Kiekvieną sausainį trumpam merkim į pieną, dedam vieną eilę, ant jos – varškės masės sluoksnį. Taip sluoksniuojam, kol sunaudojam visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti varškės masė, ja aptepam ir šonus. Viršų papuošiam šokoladu arba bet kuo kitu, kas jums patinka. Dedam į šaldytuvą 12 val.
Vietoj šokolado galima naudoti bananus, džiovintus vaisius, spalvotus žirniukus arba...

Komentarai

Į viršų Į viršų