Tortas Traktoriukas

1901-12-13 / Dalia Dijokienė

Tešla: 1 indelis sutirštinto pieno, 2 kiaušiniai, 7-8 šaukštai miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremas: 500 g grietinės, cukraus, citrinos.
Vaisiai: bananai, kriaušė, vynuogės.
Želė: geriausiai tinka apelsinų.

Tešlą (ji grietinės tirštumo) pilti į formą ir iškepti biskvitą, iš atvėsusio biskvito išpjauti pageidaujamą torto formą, biskvitą perpjauti į tris blynus. Blyną pertepti kremu, ant kremo dėti griežinėliais supjaustytą bananą, vėl užtepti kremu ir dėti kitą blyną. Ant viršutinio blyno, aptepto kremu, dėti smulkiai supjaustytą kriaušę ir viršų papuošti vynuogėmis. Torto viršus užpilamas pradėjusia stigti žele, šonai apdailinami to paties biskvito (likusio išpjovus torto formą) trupinėliais.

Komentarai

Į viršų Į viršų