Tortas šeši
1901-12-13 / Alina Markevičienė
Jums reikės:
0,5 stikl. kefyro,
1 šaukštelio sodos,
4 kiaušinių,
1 stikl. cukraus,
200 g grietinės,
2 šaukštų kakavos,
miltų tiek, kad plakant tešla būtų tirštos grietinės standumo.
Pertepimui:
200 g 30 proc. riebumo grietinės. Grietinę išplakti su cukrumi.
0,5 stiklinėje kefyro nugesinti 1 šaukštelį sodos, po to įdėti grietinę. Kiaušinius plakti su cukrumi, įberti kakavą. Įdėti miltų ir vis maišyti. Turi gautis tirštos grietinės konsistencija.
Kepti orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje.
Iškepus truputį atvėsinti ir su siūlu perpjauti per vidurį. Nukelti viršutinę dalį ir pertepti paruoštu pertepimu.
Šį pyragą aš panaudojau padaryti šešetui. Išpjausčiau jį, viršų aptepiau išlydytu šokoladu, po to papuošiau spalvotais saldainiais (draže), apelsinais ir kuo tik sugalvojau. Kurkite pačios... svarbiausia pradėti.