Obuolių pyragas

1901-12-13 / Jūratė Mikutavičienė

Jums reikės:  
2 kiaušinių,  
1 indelio saldaus sutirštinto pieno,  
200 g grietinės (apie 30 proc. riebumo),  
1 šaukštelio valgomosios sodos arba kepimo miltelių,  
8-9 šaukštų su kaupu miltų,  
5 didesnių obuolių,  
cinamono.  

Kiaušinius truputį paplakame, supilame indelį sutirštinto pieno ir viską išmaišome. Į grietinę dedame šaukštelį sodos, išmaišome ir paliekame 5 minutėms. Po to grietinę supilame į kiaušinių masę, išmaišome. Sudedame per sietelį persijotus miltus ir viską dar kartą išmaišome. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
Nulupame obuolių žievelę, obuolius supjaustome skiltelėmis ir apiberiame cinamonu.
Kepimo skardą išklojame kepimui skirtu popieriumi, jį patepame aliejumi. Tada supilame paruoštą tešlą ir į ją susmaigstome obuolius.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found