Ežiukas su medumi
1901-12-13 / Nida Matiukienė
500g sausainių,
1 ind. Rududu,
150 g sviesto,
1š. medaus,
graikinių riešutų.
Sausainius sudėkite į maistinį maišelį ir kočėlu sutrupinkite į smulkius trupinėlius. Jeigu dėsite riešutus, galite sugrūsti ir juos drauge. Rududu ir sviestą tirpinkite dubenyje ir išmaišykite, kol kremas bus vientisas. Suberkite sausainių trupinius, sugrūstus riešutus ir viską išmaišykite.
Iš šios masės lipdykite ežiuką. Nosytė gali būti džiovinta slyva ar šokolado gabalėlis, akytės – razinos ar gvazdikėliai. Ežiuko kūną apibarstykite šokoladiniais pabarstais, kad nebūtų plikas. Tada kažkuriam laikui padėkite pyragą į šaldytuvą. Išėmusios iš šaldytuvo, prismaigstykite į jį džiovintų vaisių ar saldainėlių.