Želė

1901-12-13 / Virgilija Misiūnienė

Tai pats paprasčiausiai daromas tortas, tačiau nerealiai papuošia stalą ir sukuria puikią šventinę nuotaiką. Vaikams jis labai patinka (ne valgyti, o grožėtis).  

Jums reikės: trijų spalvų želė, guminukų.  

Parinkite tinkamą formą. Aš visada darau į „kaliošiuką“ – guminę formą, ją lengva išversti. Želė darykite pagal pakelio instrukciją. Tik , žinoma, palaukite, kad kiekvienas sluoksnis gerai sustingtų, tik tada pilkite kitą. Kitą sluoksnį pilkite ne karštą, o jau ataušusį. Jei pilsite karštą, želė spalvos susimaišys. Taip pat pilkite ne tiesiai ant jau sustingusio sluoksnio, o šaukšteliu, kad stipri srovė nesudrumstų jau sustingusios želė. Nepamirškite įberti guminukų. Sluoksnius pasirinkite taip, kad tamsiausias būtų pilamas paskutinis.
Kai gerai sustings, akimirkai visą formą įmerkite į karšto vandens dubenį, tada želė atšoka nuo sienelių. Išverskite ant norimos lėkštės. Viršų puoškite įvairiais gimtadienio atributais.
Turbūt jau supratote, kad laiko sugaišite ne pačiam gaminimui, o stingdymui, todėl galite pradėti jį gaminti prieš pora parų.

Komentarai

Į viršų Į viršų