Ežiukas
1901-12-13 / Nida Matiukienė
Dviejų skonių ežiukas gaminamas iš dviejų masių. Pirmąją masę pasigaminkite kaip aprašyta „Ežiukas su medumi“. Antroji masė – tinginys.
Iš viso jums reikės:
800 g trupintų sausainių,
1 ind. sutirštinto pieno,
1 Rududu,
400 g sviesto,
1 š. medaus,
riešutų.
Kūnui: 400 g sausainių sudėkite į maistinį maišelį ir kočėlu sutrupinkite į smulkius trupinėlius. Jeigu dėsite riešutus, galite sugrūsti ir juos drauge. Rududu ir 200 g sviesto tirpinkite dubenyje ir maišykite, kol kremas bus vientisas. Suberkite sausainių trupinius, sugrūstus riešutus ir viską išmaišykite.
Iš „kūno“ masės suformuojame ežiuką ir pastatome trumpam į šaldytuvą.
Spygliukams: 400 g sausainių sumaišome su ištirpinta mase: 1 indelis sutirštinto pieno, 200 g gero sviesto ir apie 5 šaukštus kakavos.
Kad masė nenuslįstų nuo kūnelio, pastatykite ją trumpam į šaldytuvą. Tuomet aplipdykite ja ežiuko kūnelį. Nosytę padarykite iš lazdyno riešuto, o akis iš šokolado gabalėlių.
Šis ežiukas įdomesnis tuo, kad atrodo gyviau ir yra tikrai skanus. Valgant malonu aptikti du skirtingus skonius, o vaikams labiausiai rūpi kuo greičiau suvalgyti ežiuko dovanėles.