Tortas Aštuoni

1901-12-13 / Virgilija Misiūnienė

Jums reikės:
3 pakelių kvadratinių sausainių,
pusės indelio sutirštinto pieno,
pusės indelio “Rududu”,
1 pakelio sviesto,
2 šaukštų kakavos,
citrinos,
graikinių riešutų.

Aptepimui: šokoladinio kremo “Nutela”, spalvotų kokosinių pabarstų, irisų. Šiam tortui naudojau dvigubą kiekį produktų.

Paruošimas: ištirpinkite sviestą ant labai mažos liepsnos (nepirkite pačio pigiausio, nes tortas gerai nesustings). Sudėkite “Rududu” ir lėtai kaitinant maišykite, kol masė pasidarys vientisa. Nukelkite nuo ugnies, supilkite sutirštintą pieną, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Galiausiai įspauskite citrinos sulčių (jei neturite, tinka ir citrinos rūgštis), suberkite susmulkintus riešutus. Sausainius sulaužykite gabaliukais ir sumaišykite su paruoštu kremu.
Aštuonetą formuokite masę dėdamos į skirtingo dydžio dubenėlius, prieš tai įtiesus maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir palikite maždaug dvylikai valandų, kad sustingtų. Po to tortą išverskite ir aptepkite šokoladiniu kremu. Puoškite pabarstais.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found