Keksiukai

1901-12-13 / Virgilija Misiūnienė

Keksiukus visada kepu "iš akies” – kai nežinau tikslių produktų kiekių. Svarbiausia – padaryti tinkamo tirštumo tešlą. Ji turi būti grietinės tirštumo.

Jums reikės:
2 kiaušinių,
stiklinės grietinės (galima šiek tiek mažiau),
apie pusės stiklinės aliejaus,
miltų,
cukraus,
žiupsnelio druskos,
kepimo miltelių.

Galima dar įdėti pora šaukštų medaus arba uogienės, tinka razinos, riešutai ar šokolado drožlės...

Paruošimas: sumaišykite kiaušinius, cukrų, druską, kepimo miltelius, grietinę, aliejų, galiausiai sudėkite miltus ir viską maišykite iki tirštos grietinės masės. Suberkite razinas, riešutus, kitus pagardus. Į formą sudėkite specialius popierėlius keksiukams (jų pirkau Thomas Philips parduotuvėje).
Pilkite į juos tešlą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie pusvalandį. Patikrinkite ar iškepę sausu mediniu iešmeliu (įbeskite iešmelį į kepinio vidų ir ištraukite. Jei iešmelis sausas – keksiukas iškepęs). Truputį pravėsusius keksiukus galima aptepti šokoladiniu kremu. Paprastai keksai brandinami apie parą, tik ne mūsų šeimoje... Mums šilti keksiukai patys skaniausi. Vaikams labai smagu, kai juos papuoši spalvotais pabarstais.

Komentarai

Į viršų Į viršų