Gimtadienis apmąstyme

1901-12-13 / Nida Matiukienė

Ne visuomet gimtadienį sutinkame rengdami puikius vakarėlius ar su draugų kompanija. Dažnai neturime tam laiko ir gimtadienis „užklumpa“ mus netikėtai, kaip kad atsitiko ir šį kartą.
Bėgu, lekiu galvotrūkčiais per gyvenimą ir štai – trisdešimt šešeri. O džiaugtis, atrodo, visai nėra ko. Nusipirkome šiek tiek vaišių, torčiuką ir – pas mamą į sodybą. Diena kaip diena. Smagu, kad bent brolis su savo drauge atvyko. Taigi, kepėme šašlykus, virėme grybienę ir šiaip ne taip, bet visgi susėdome prie pietų stalo.
Nors nieko tokio, atrodo, neįvyko, vis dėlto jaučiausi tikrai ypatingai.
Kai pradėjome pjaustyti tortą, Giedrė pasakė, kad frazė „tirami su“ reiškia „pakelk mane aukštyn“ arba „stumtelėk mane“. Kitais žodžiais tariant – šiuo nuostabiu skoniu „pakylėk mane iki dangaus“. Tą dieną šie žodžiai man labai tiko. Taip reikėjo postūmio kūryboje, Dievo atgaivos, Jo paraginimo eiti toliau. Ir jie tapo didžiausia gimtadienio dovana.
Jeigu kartais būsi pavargusi savo gyvenimo kelionėje, nelauk gimtadienio, nusipirk gabalėlį Tiramisu ir minutėlę nukreipk savo mintis į dangų: „Dieve, ištrauk mane iš šio chaoso, paimk mane ant savo rankų ir pakylėk aukštyn virš sunkių situacijų, aukščiau to, kas viršija mano jėgas. Šiuo sunkiu metu man reikia Tavęs, Dieve. Pakelk mane aukštyn, – Tirami su“.

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found