Valentino diena su jūros gėrybėmis

1901-12-13 / Inga Kisielienė

Valentino diena nėra ypatinga šventė mūsų namuose. Vis sutariame, kad jos nešvęsime, o pasidarysime sau šventę šiaip kurią dieną.Bet ateina tas nelaukiamas Valentinas ir paskutinę minutę pasiduodame masių įtakai. Žinoma, niekada nieko neorganizuojame, nebent būname patys kažkur pakviesti. Mūsų tokie šventimai (ir ne tik Valentino dienos proga) paprastai apsiriboja kokio nors įdomesnio patiekalo išbandymu. Vienais metais vyras mane maitino keptomis sraigėmis. Dažniausiai kažkodėl ragaujame ką nors iš jūros „bjaurybių“. Patiekalas priklauso nuo jūsų skonio delikatumo ir to, ką jūs valgote kasdien: nuo doradų, naminių sušių, namie darinėtų krevečių iki moliuskų, mulių ar austrių. Kad jau kalbame apie Valentino dieną, tai galima paminėti, kad austrės tai afrodiziakas. Vieniems jos gali labai patikti ir sužavėti savo jūros skoniu, kurio nepakartos joks kitas produktas, kitiems gali labai nepatikti, bet juk bus smagu! Užtikrinu, vakaras bus nepamirštamas bet kuriuo atveju!   Bent linksmai pasijuoksite.

Receptas iš tų, kurie vadinasi „paprasčiau negali būti“. Nusiperkame kelias austres – kiek sugebėsite įveikti. Nors austrės parduodamos vienetais ir nekainuoja labai pigiai, bet, švenčių proga bent porą, manau, įstengsite įsigyti. Austres svarbu valgyti kuo greičiau, tik įsigijus, be to, reikia turėti kažkokią priemonę jai atidaryti, nes tai nėra labai lengva. Ant austrės užspaudžiame
žaliosios citrinos (laimo) ar tiesiog citrinos ir dedame į burnytę, tada ryjame. Prie austrių tinka šampanas, kas mėgsta. Dar Valentino proga labai gražu išlaikyti šampaną taurėje nesušilusį įmetant į jį šaldytą braškę.

 Juk gerai pagalvojus, kodėl nešvęsti, jei galima kažką švęsti! Mano nuotraukoje, tai, kas jau liko iš austrių

Linksmo Valentino!

Komentarai

Į viršų Į viršų
error: Wayfinder class not found